Tobaksfri Duo G på Liljaskolan

I veckan startade Liljaskolans kampanj Tobaksfri Duo G med syfte att minska tobaksbruket bland elever och personal. Från landstinget medverkade Yvonne Wiklund, på bilden, som informerade 150 elever från årskurs 1 om följderna av tobaksbruk. Skolsköterska Ulrica Tjärnberg kunde glädjas över att 7 elever anmälde sig till den första rökavvänjningsgruppen för vårterminen.

Tobaksfri Duo G

Hela 52 elever skrev under de två dagar den inledande informationen skedde på kontrakt för att ingå i Tobaksfri Duo G. I kontraktet "lovar eleverna att bilda en tobaksfri duo", vilket innebär att de två kamraterna som skriver lovar att de inte ska använda någon form av tobak eller rökprodukter som vattenpipa eller e-cigaretter under avtalstiden.

Hela 52 elever undertecknade vid kampanjens inledning kontraktet. "En utmärkt start på Tobaksfri Duo på Liljaskolan", menade Yvonne Wiklund. Liljaskolan är den andra gymnasieskola i länet som startat denna kampanj.

Ulrica Tjärnberg berättade att i kampanjen ingår i flera gymnasiekurser information och samtal med eleverna om vikten av att avstå från tobak och rökning.

Fotnot: I Tobakslagen betonas att rökning är förbjuden på alla skolor i hela landet.