Att vara elev på BF

Under utbildningen arbetar vi med många praktiska inslag och ett utåtriktat arbetsätt. Där studiebesök och skapande verksamhet är naturliga delar i utbildningen.

Ledarskap och utvecklande praktik

Som elev får du även prova på att anordna aktiviteter för barn, pensionärer och funktionshindrade.

Under dina tre år på barn och fritid har du minst 15 veckor APL praktik. Var praktiken förläggs är beroende på vilken programfördjupning du väljer.

Flera elever har varit mycket nöjda när de valde att göra sin APL på Teneriffa inom barnverksamhet eller som personlig tränare.

Vi har de senaste åren gjort studieresor både inom Sverige och utomlands. Våra senaste resor har gått till Stockholm, Krakow och Auzwich, samt till barnhem i Petrozavodsk - Ryssland.

Vi jobbar utifrån en demokratisk anda och uppmuntrar elevers egna initiativ vilket kan ge möjlighet till andra spännande studieresor och utlandspraktik