Inriktning Pedagogiskt arbete

Inriktningen kan leda till anställningar som Barnskötare och elevassistent, och ge högskolebehörighet.

Inriktningen Pedagogiskt arbete är utbildningen för dig som är intresserad av hur människor utvecklas och lär sig. Du vill arbeta med att väcka och utveckla barn och ungas lust och nyfikenhet.

Du lär dig om människans utveckling och lärande utifrån individuella behov och förutsättningar.  Du får kunskaper om pedagogik, sociologi och psykologi.

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande vilket gör att du får goda möjligheter att träna ditt ledarskap och möta olika verksamhetsområden. Under utbildningen söker och uppmuntrar vi till internationellt samarbete genom exempelvis praktik på barnhem, förskolor i andra delar av världen. På Liljaskolan ges dessutom möjlighet att göra praktik inom barnverksamhet vid ett hotell på Teneriffa.

Inriktningen Pedagogiskt arbete är en god grund för dig som vill vidareutbilda dig till exempelvis förskollärare, lärare, fritidspedagog, socionom eller psykolog. Direkt efter utbildningen kan du arbeta som barnskötare eller elevassistent.