NIU på Barn- och fritid

Liljaskolan erbjuder, i samarbete med Svenska skidförbundet, dig som ska börja gymnasiet att söka till vår Nationellt godkända idrottsutbildning i freeskiing/jibb/snowboard.

Utbildningen i idrotten kombineras med studier på BF (barn- och fritidsprogrammet), eller SA.  NIU syftar till att eleverna ska nå nationell elit. Både killar och tjejer är välkomna.

Träningen bedrivs tre halvdagar i veckan och är alltid tränarledd. Den tre år långa utbildningen omfattar totalt 400 gymnasiepoäng.  Möjligheterna till träning är goda då vi har vattenhopp, trampoliner, gym, skatepark och railpark på skolgården. Pipe och en snowpark finns i närområdet. Vi startar snöträningen så snart vi har tillräckligt med snö och slutar i maj. Vi åker på läger och deltar i tävlingar.

Tränarna har lång erfarenhet av landslaguppdrag både som åkare och tränare. Liljaskolans idrottsutbildningar samarbetar med sjukgymnaster. Vi erbjuder hjälp med boende och mat. Beslut om rätt till inackorderingstillägg fattas av din hemkommun.

Kursen Idrott och hälsa 1 planeras så att den stödjer vår utbildning inom NIU skidåkning (snowboard och jibb - freeskiing). Liljaskolan tar in elever med inriktning på pipe, slopestyle och snowboard.

Ansökan
Du söker inför höstterminen till barn- och fritidssprogrammet vid Liljaskolan genom din skolas gymnasieantagning och med den ansökningstid som den bestämmer.

Ansökan till NIU görs fram till 1 dec på www.skidor.com