Ekonomi, EK

EKONOMIPROGRAMMET,EK, vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Ekonomiprogrammet vänder sig också till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Duktiga gymnasieekonomer kan få jobb direkt inom företag, myndigheter och organisationer.

Det här leder utbildning till

Examen från Liljaskolan som gymnasieekonom leder till att Du som elev får många möjligheter.

Antagningsbar: Högskola/ Universitet
Ekonomi, juridik, handelshögskola. Du är naturligtvis väl förberedd för studier på handelshögskola eller i övrigt inom ekonomi och juridik. Men du kan också välja en mängd andra högskoleutbildningar.

Anställningsbar: Goda förutsättningar till jobb inom företag, organisationer och olika samhällsfunktioner, exempel på yrken är ekonomiassistent, redovisningsassistent, bank- och försäkringstjänsteman.