Att vara elev på EK

Eleverna på ekonomiprogrammet deltar varje år i UF Ung Företagsamhet. Eleverna får under ett år starta, driva och avveckla ett företag, samt delta i den riksomfattande tävlingen inom UF.

Delarna bir till en helhet

Du som väljer ekonomiprogrammet kommer att tydligt känna att det här är en hel utbildning där lärarna arbetar ihop och delarna blir till en helhet.

Du arbetar i längre arbetspass oftast i par eller grupp med verklighetsförankrade uppgifter. Du lämnar ofta skolan för studiebesök, studieresor och i andra kontakter med lokalt näringsliv.
Du kommer ibland att tycka att vi ställer höga krav, men den som vill lyckas måste också vara beredd att satsa.

Bildtext: Redo för livet! heter det företag som undersöker vilka kostnader och juridiska åtaganden som krävs av ungdomar när de flyttar till eget boende. Företaget består av, från vänster på bilden: Emelie Segerljung, Alexander Nygren, Emilia Töyrä och Ellinor Olsson.