Studieresan till London vt 2016

Elever i ekonomprogrammet åk 2 gjorde nyligen en studieresa till London. Studiebesöken: London City, rundvandring mm, Borough Market, Museum of London, Bank of England, Camden Market, Scandinavian Kitchen, Jonas Aurell, Svenska Ambassaden, Business Sweden, Svenska Handelskammaren, Visit Sweden. Läs utdrag ur elevernas dagboksanteckningar.

Utdrag från elevernas dagboksanteckningar

Vi började dagen med att gå i Green Park. Det var ett riktigt härligt vårväder som mötte oss. Vi gick ner mot Buckingham Palace som ligger intill Green Park. Det var kul att drottningen var hemma i slottet och att det var mycket folk i omlopp.

Vi fortsatte vår rundvandring vidare mot Big Ben som var nästa stora mål. Jag tycker det är så häftigt att komma runt hörnet på en byggnad och så ser man Big Ben rakt upp i luften. Det häftiga med London är att byggnaderna är så blandade och att folket är också blandat.
 Vi fortsatte vidare mot Borough Market via London Eye och längs floden. Vi kom fram och hamnade mitt i en Sherlock Holmes inspelning. Vilket jag tyckte var extra häftigt då jag tycker om den serien.

Sedan vi fyllt på med mat fortsatte vi mot Tower Bridge. En väldigt cool bro. Vi kom senare fram till Museum of London. Efter det fick vi upptäcka London på egen hand vilket var väldigt roligt.

Det första misstaget vi gjorde var att åka hem mitt i rusningstrafiken. Sex tåg utan att vi kom på. Mitt i rusningstrafiken hade vi det ändå ganska roligt. Till slut kom vi på och till hotellet. Vi käkade McDonald’s på kvällen och jag tror att alla somnade gott den kvällen.
Vi hade gått ganska mycket den dagen. Det var en bra start på resan att lära sig lite av London. Tre av oss hade inte varit där tidigare så det var perfekt att starta med en rundvandring. God natt!!