Idrott och kultur vägar till integration

Eleverna från språkintroduktion på Liljaskolan får som ett led att lära känna det svenska samhället bland annat prova på Bowling. Allt under ledning av deras lärare och elittränare i bowling Gert Fransson, Umeå.

Idrotter och kultur som en väg in i samhället!

På Liljaskolans gymnasium studerar många nyanlända elever på språkintroduktion. Dessa önskar komma in i det svenska samhället genom att prova på olika aktiviteter som svenska ungdomar i samma åldrar sysselsätter sig med.

Snowboard, kulturfestival, skidor och badminton
Eleverna fick under vårvintern testa på snowboardåkning under ledning av våra elever som har NIU Snowboard på schemat. I maj 2017 fick eleverna testa på badminton under ledning av instruktörer från IFK Umeå. Allt för att underlätta för eleverna att välja idrotter som jämnåriga ungdomar sysslar med.

SE BILDSPEL

Eleverna provar bowling