Inriktning Karosseri

Inriktningen mot karosseri utbildar till bilskadereparatör, i dagligt tal bilplåtslagare. Du får lära dig skadebesiktning, reparation av karosserier, karosserikonstruktioner och inredning. Dessa kunskaper kan efter yrkesarbete även leda vidare till andra arbeten som till exempel bilskadebesiktare och verkmästare.


Karosseri är en omväxlande utbildning

Under utbildningen lär du dig hantera många slags tekniker för att reparera skadade fordon. Det omfattar materiallära, arbetsmetoder, hantering av olika verktyg och andra hjälpmedel.

Problemlösande och skapande
Här får du arbeta i projektform som liknar mycket arbetet i verkliga karosseriverkstäder på ett problemlösande och skapande sätt. Du får använda din kreativitet för utvecklas till yrkeskunnig bilplåtslagare. Du får även lära dig att forma plåt och tillverka ersättningsdelar till skadade fordon.
Här ges möjlighet att utveckla förmåga att hämta den information som behövs för att utföra reparationer enligt tillverkarens krav och att tillägna sig det teknikspråk som krävs för att kommunicera på ett för branchen yrkesmässigt sätt.

Både säkert och miljömedvetet
Undervisningen utvecklar kvalitetsmedvetande och förståelse av branschens ekonomiska villkor, samt att arbeta säkert och miljömedvetet.

Hälsokontroll sker på Liljaskolan
Har du astma eller allergi rådgör först med vår skolsköterska. Enligt arbetsmiljölagen får man inte utsättas för isocyanater om man har sådana problem.

Om du gillar bilar och vill ha ett omväxlande hantverk är karosseri ett val för dig.
Välkommen att söka till Fordons- och transportprogrammets inriktning Karosseri- och lackering.