Inriktning Karosseri och lackering

Inriktningen mot karosseri och lackering utbildar du dig inom bland annat lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. Dessa kunskaper kan efter yrkesarbete även leda vidare till andra arbeten som till exempel bilskadebesiktare och verkmästare.


Karosseri och lackering är en omväxlande utbildning

Under utbildningen lär du dig hantera många slags tekniker för att reparera skadade fordon. Det omfattar materiallära, arbetsmetoder, hantering av olika verktyg och andra hjälpmedel.

Problemlösande och skapande
Här får du arbeta i projektform som liknar mycket arbetet i verkliga karosseriverkstäder på ett problemlösande och skapande sätt. Du får använda din kreativitet för utvecklas till yrkeskunnig bilplåtslagare och lackerare. Här ges möjlighet att utveckla förmåga att hämta den information som behövs för att utföra reparationer enligt tillverkarens krav och att tillägna sig det teknikspråk som krävs för att kommunicera på ett för branchen yrkesmässigt sätt.

Både säkert och miljömedvetet
Undervisningen utvecklar kvalitetsmedvetande och förståelse av branschens ekonomiska villkor, samt att arbeta säkert och miljömedvetet.

Hälsokontroll sker på Liljaskolan
Har du astma eller allergi rådgör först med vår skolsköterska. Enligt arbetsmiljölagen får man inte utsättas för isocyanater om man har sådana problem.

Om du gillar bilar och vill ha ett omväxlande hantverk är karosseri ett val för dig.
Välkommen att söka till Fordons- och transportprogrammets inriktning Karosseri- och lackering.