Inriktning Lackering

Utbildningen till billackerare lockar ofta lika många tjejer som killar. Arbetet innehåller många kreativa moment. Förmåga att utföra lackeringsarbeten med olika appliceringstekniker samt att med färg och form skapa dekoration och text på fordon utvecklas. Vidare ges kunskaper om olika färgers egenskaper och arbetsmiljön vid lackering.

Utbildning i projektform

Eleverna jobbar med verkliga projekt på Liljaskolans lackeringsverkstad!

- Jag ska grunda bilens huv, berättar Emelie Rännqvist . Sedan slipning innan jag gör den slutliga lackeringen. Bilen ska bli svart och vissa detaljer som spjäll och lite av vingarna blir gula. Läckert!

Hur kom det sig att Emelie valde lackering?

- Intressant! tyckte jag. Jag åkte hit till Liljaskolan på ett Öppet Hus och då bestämde jag mig. Och nu när jag har gått här drygt halva gymnasietiden måste jag säga att jag är nöjd. Speciellt med att vi får jobba så mycket själva med bilarna.

Utbildningen sker ofta i projektform för att eleverna ska få följa alla de moment som kan ingå i kundens önskemål.

- Jag lär mig fortare grunderna inom lackering på det sättet, och nu kan jag både grunda och lackera. Jättebra!