Textil design, HV

Du som är intresserad av mode, textilier, färger, mönster och design har stora möjligheter att utvecklas inom mode och textilbranschen om du väljer HV- Textil design.

Textil design innebär att du får möjlighet att vara kreativ och utveckla din egen design. Du arbetar från ide till produkt genom skiss, konstruktion, sömnadstekniker och val av material. Vi tränar olika skisstekniker analogt och digitalt, konstruerar och förändrar mönster, använder oss av traditionella och nya tekniker och visar ibland upp oss på modevisningar!

Att få praktisk erfarenheter inom området är viktigt, vi arbetar praktiskt i våra yrkesämnen ungefär halva veckan och läser teoretiska ämnen resterande tid. Under minst 15 veckor har vi APL- praktikperioder. Då får du öva dina färdigheter i det yrke din yrkesexamen leder till. Vi har praktikplatser på bl a butiker som KappAhl, Skorett, inom styling bl a  MakUpStore och på Teneriffa hos designern Santi Castro.

Yrkesexamen
Efter avslutad utbildning har du en yrkesexamen i Hantverk Textil design med inriktning mot Mode- försäljning eller Mode- sömnad och entreprenörskap.

Studera vidare
För dig som känner att du vill studera vidare på eftergymnasial nivå finns idag många alternativ att välja mellan idag t ex högskola, universitet och yrkeshögskola. Det finns även möjlighet att läsa kortare kurser och fördjupa sig på Folkhögskola och KOMVUX.