Att vara elev på HV Textil design

Du lär dig olika sömnadstekniker för att lära dig hur ett klädesplagg är uppbyggt från grunden, så att du längre fram kan presentera olika stilar, uttryck och utveckla egen design.

Du formger enstaka plagg och hela kollektioner från idé till färdig produkt. Du tränar olika tekniker och färglära för att kombinera färg och funktion.

Du får också möjlighet att skapa en personlig prägel med såväl traditionella som icke traditionella textila tekniker och material i t.ex. broderi, maskinbroderi, garntekniker, stickmaskin med flera. Vi arbetar med olika textila material och följer med i utvecklingen kring mode i ett hållbart perspektiv.
Många som arbetar inom mode och textil-branschen arbetar som egna företagare. Därför är flera kurser med praktiska övningar inriktade på att ge goda kunskaper i ekonomi, försäljning och marknadsföring.

Eleverna få också göra studiebesök hos designers och i butik.
Du får en yrkesexamen inom Mode- försäljning eller Mode- sömnad och entreprenörskap, beroende på vilka valbara kurser du väljer i åk 2 och 3.

För att bli designer måste du studera vidare, till exempel inom yrkeshögskolan eller på Textilhögskolan i Borås.