Freeskiing, IV-val

Freeskiing på Liljaskolan är för dig som vill utveckla dina färdigheter som skidåkare inom rail, hopp och pipe. Oavsett vilken nivå du befinner dig på som skidåkare idag så kommer vi att ge dig förutsättningar att utvecklas som jibbare. Träningstiden varje vecka är sex timmar och är alltid tränarledd. Självklart är både tjejer och killar välkomna att söka till oss.

Under hösten ligger tyngdpunkten på fysträning, trampolin och vattenhopp. Så fort det finns snö övergår vi till rail och hopp i vår hemmabacke Middagsberget 4 km från skolan.

Pipeträningen brukar starta under februari och då tränar vi hopp, rail och pipe fram till mitten av maj. Vi åker på ett försäsongsläger och ett vinterläger. För de som vill träna extra finns det möjlighet att åka i backen tre kvällar och på helger.

Jibbkursen ger dig möjlighet att ta 300 poäng uppdelat på 200 poäng idrottsspecialisering och 100 poäng idrott och hälsa.  I kursen idrott och hälsa läser vi träningslära, kost, mentalträning och bedriver andra idrotter under vår och höst.

Skolan har två tränare med flera års  erfarenhet från freestyleskidåkning, med tränaruppdrag på både internationell och nationell nivå. Liljaskolans elever nått fina resultat med medaljer på både SM och JVM, samt finalplats i Make it happen.

Efter tre år på Lilja ska du behärska alla delar inom jibb skidåkningen och fått träffa vänner från hela norden. Vi ser fram emot att träffa dig som är jibb intresserad och hoppas kunna erbjuda dig en riktigt rolig tid med mycket bra skidåkning, givande träning och god gemenskap.

Kombinationer med gymnasieprogram
IV-valet freeskiing går i första hand att kombinera med studier på Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, och Samhällsvetenskapsprogrammet.