NIU Freeskiing och Snowboard

Liljaskolan erbjuder, dig som ska börja gymnasiet 2020 att söka till NIU - våra nationellt godkända idrottsutbildningar i freeskiing och snowboard. NIU syftar till att eleverna ska nå nationell elit. Ansökan görs innan 1 dec på www.skidor.com
Utbildningen i idrotten kombineras med studier på SA (Samhällsvetenskapsprogrammet), EK (Ekonomiprogrammet), NA (Naturvetenskapsprogrammet) eller på BF (Barn- och fritidsprogrammet - inriktning fritid och hälsa).

På Barn och fritidsprogrammet finns inriktningen träning- och friskvårdsinstruktör. På BF gör eleverna minst 15 veckors praktik under de tre åren.
På Samhällsvetenskapsprogrammet finns inriktningen media där du får utveckla dina film- och fotokunskaper. Många elever lär sig att göra egna edits och filmer.
Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Duktiga gymnasieekonomer kan få jobb direkt inom företag, myndigheter och organisationer.

Träningen bedrivs tre halvdagar i veckan och är alltid tränarledd. Den treåriga utbildningen omfattar totalt 400 gymnasiepoäng. Möjligheterna till träning är goda. På skolan har vi trampoliner, gym och skateramp. Vi tränar i en backe som ger alla våra åkare bra förutsättningar att utvecklas oavsett vilken nivå man är på. Eleverna ges även möjlighet att ta sig till en av backarna i närområdet på fritiden. I regionen finns även ett vattenhopp som vi tränar på under hösten. Vi kör igång vår träning på snö så fort snön kommer och slutar i maj. Under vintern åker vi på läger med start redan i november, vi arrangerar och deltar i olika tävlingar. I årskurs tre har vi ett friåkningsläger där vi går på toppturer och övar lavinkunskap.

Våra tränare har lång erfarenhet av landslaguppdrag, både som åkare och tränare. Vi har en sjukgymnast som stöttar eleverna i träning och vid eventuella skador. Våra elever har vunnit både JVM- och SM-medaljer, blivit framgångsrika filmskapare och duktiga friåkare.

Beslut om rätt till inackorderingstillägg fattas av din hemkommun.

Ansökan
Du söker till våra gymnasieprogram genom din skolas gymnasieantagning och med den ansökningstid som den bestämmer.
Ansökan till NIU görs fram till 1 dec.( Därefter går det bra att kontakta tränarna ev. möjligheter till sen ansökan.)