Snowboard, IV-val

Vi söker dig som är snowboardintresserad!
Snowboard är ett individuellt val på Liljakolan. Snowboard på Liljaskolan är för dig som vill utveckla dina färdigheter som snowboardåkare. Oavsett vilken nivå du befinner dig på som åkare idag kommer vi att ge dig förutsättningar för att utvecklas. Träningstiden varje vecka är sex timmar och är alltid tränarledd. Självklart är både tjejer och killar välkomna att söka till oss.

Under hösten ligger tyngdpunkten på träningslära, fysträning och koordinationsträning. Så fort det blir kallt och förutsättningar ges börjar vi träna på snö, datum kan variera från säsong till säsong.

Under snösäsongen tränar vi i Middagsberget, 4km från skolan. Där finns hopp, rail och en halfpipe. För de som vill finns möjlighet att åka i backen tre kvällar i veckan och på helgen. Vi åker på ett försäsongsläger och ett vinterläger per säsong.

Snowboardkursen ger dig möjlighet att ta 300 poäng. Poängen är fördelad på 200 poäng idrottspecialisering och 100 poäng idrott och hälsa. I kursen idrott och hälsa läser vi träningslära, kost, mentalträning och bedriver andra idrotter under vår och höst.

Skolan har två snowboardtränare med flera års erfarenheter från snowboardåkning, med tränaruppdrag både på internationell och nationell nivå.

Efter tre år på Liljaskolan kommer du inte bara att ha utvecklats som snowboardåkare utan även skaffat dig vänner från hela norden! Vi ser fram emot att träffa dig som är snowboardintresserad och hoppas kunna erbjuda dig en riktigt rolig tid med mycket bra åkning, givande träning och god gemenskap.

Kombinationer med gymnasieprogram
IV-valet snowboard går i första hand att kombinera med studier på Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, och Samhällsvetenskapsprogrammet.