Bland det mäktigaste!

"Tjena André! Har en rolig grej att berätta"…inledde Zebastian Filiz sitt SMS till sin ”gamle” lärare i ”entreprenörskap” André Wiklund från förra året då Zebastian tog studentexamen på Liljaskolans ekonomiprogram.
>Läs Zebastians berättelse.

Zebastians berättelse
”Jag ska få motta stipendium och en större summa pengar som en del kommer att gå till mig i kontanter och en resterande går till kurser och säljutbildningar som UF ansvarar för.

Priset heter Roland Carlssons stipendiet, röstas fram av Svenskt Näringsliv och går till en elev i Sverige som utmärkt sig och så var det en lång motivering. Så på onsdag 19 september ska jag få ta emot priset av Prins Daniel inne på Young Start Up Day.

Ville bara berätta det och att jag definitivt nämnder dig och Jonas med mitt företag Nolltolerans i tacktalet.

Så jäkla hedrande och spännande!

Ha en trevlig dag!”

Han höll sitt tal och uppmärksammades i media
I onsdags fick Zebastian priset och höll sitt tal och lyfte fram sina fyra kamrater i UF-företaget Nolltolerans på Liljaskolan. Han glömde inte bort att nämna sina lärare och till SVT Västerbotten lade han till: ”Väldigt hedrande! Bland det märkligaste jag varit med om.

SVT Västerbotten presenterade Zebastian som ”Umebon”.  Den i Övik uppvuxne hockeygrabben som valde Liljaskolan för sitt hockeygymnasium och utvecklades till en fullblodig entreprenör. Han bor nu i Vännäs och fortsätter med hockey inom Vännäs HC.

”Jag brukar hålla i inspirationsföreläsningar och tycker att det är väldigt roligt med egenföretagande och entreprenörskap. Det är verkligen något jag vill hålla på med i framtiden,” berättar Zebastian Filix för folkbladet.nu

Publicerad 2018-09-25