Elever vid Alpina VM 2019 - en oförglömlig atmosfär och ett härligt minne för livet.

1400 volontärer arbetade under alpina VM i Åre i olika team och de var ovärderliga. Utan dem skulle det inte blivit något mästerskap. 45 volontärer jobbade i VIP - Hospitality som värd/värdinna i tre olika lounger. Liljaskolans Hotell- och turismprogram årskurs 2 med 12 elever fick möjligheten i ett skarpt projekt jobba i detta team och visa att de har ett professionellt och välkomnande värdskap.

Eleverna har gjort ett fantastiskt jobb säger Torsten Håkansta som var ansvarig för VIP-Hospitality. Torsten säger också att han är imponerad av att de redan i denna ålder har kunskap och känsla för service och bemötande vilket betyder att om de fortsätter på detta sätt kommer det att leda till många möjliga anställningar i framtiden.

Fakta Åre 2019
Mellan 4 och 17 februari arrangerades Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det var tredje gången som Åre stod som värd för ett alpint världsmästerskap och alla har varit lyckade evenemang. Förutom världens bästa alpina skidåkare så kom det ca. 120 000 besökare.
Fakta Skarpa projekt
HT-eleverna är vana med att jobba i olika skarpa projekt vilket innebär att eleverna är med på stora som små evenemang på riktigt.  Det är viktigt för skolan att samarbeta nära med besöksnäringen. Detta ger den studerande bästa möjliga utbildning. Skarpa projekt en viktig del av elevernas utbildning och ger dem en uppfattning om hur teorin kan fungera i praktiken.

Publicerad 2019-03-29