Fordon och transport är säkra vägar till jobb

- Jag vet att det finns mycket jobb, jag är inte orolig! Jag siktar på jobb på en lackeringsverkstad efter utbildningen, berättar Josefine Edlund som går andra året på Fordons- och transportprogrammet på Liljaskolan. ”Jag trivs jättebra här, jag lär mig mycket på utbildningen, vi är en bra klass och har mycket bra lärare. Det känns roligt varje morgon att gå till skolan”, berättar Josefine. (Läs mer om Säkra vägar till jobb.)

Arbetsförmedlingens senaste prognos visar att de elever som utbildar sig inom något av Liljaskolans yrkesprogram har mycket goda möjligheter att få jobb direkt efter avslutad utbildning.

Bäst är prognosen för de elever som går Fordon- och transportprogrammet, med våra inriktningar bilmekaniker, lackering, karosseri, transport och mekaniker för tunga fordon. Efterfrågan på anläggningsmaskinförare är också hög. Extra stor är behovet av bantekniker för arbete med järnvägsunderhåll. Efterfrågan på elever som väljer NB skog med utbildning till skogsmaskinförare är också stor.

Barn- och fritidsprogrammet är första steget mot utbildning till förskollärare, BF och samhällsvetenskap är en grund för många av våra elever som väljer vidare studier mot läraryrket.

Vård- och omsorgsprogrammet ger många möjligheter till inriktningar i arbetslivet och innebär i samtliga fall säkra vägar till jobb. Många av våra elever som gått Hotell och turism arbetar nu på olika håll i hela världen.

Eleverna som väljer ett yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Josefine arbetar i lackboxen

Publicerad 2017-03-22