Fordonsbranschen erbjuder möjligheter

I lördags hade två verkstäder i Umeå Öppet Hus för elever på högstadiet och deras föräldrar. Lars Oskarsson på Lundströms Bil & Kaross visade företagets verkstad. Branschen behöver många fler yrkesarbetare inom kaross, bilmekaniker och billackerare berättade han för ett 30-tal besökare. Edvin, Filip, Simon och Anton imponerades över den stora verkstaden som. "Fräscht, välstädat och jobb som skulle kunna passa oss," berättade grabbarna.

Liljaskolan hade personal på plats både på Lundströms bilverkstad och hos Umeå Billackering där Magnus Öhgren visade besökarna den stora billackeringsverkstaden.

Inför valet till Gymnasiet 2017 är elever i årskurs 9 välkomna till Liljaskolan på en PRASO-dag där de får följa undervisningen på ett gymnasieprogram för att bilda sig en uppfattning om det är den utbildning eleven i första hand vill söka till.

Publicerad 2016-12-05