Hockeylirare deltar i SM Ung Företagsamhet

UF-FÖRETAGET ”Nolltolerans UF” från Liljaskolan deltog under onsdag och torsdag i SM för Ung Företagsamhet på Mässan i Älvsjö. Företaget består av Johan Fahlgren, ekonomiansvarig i Nolltolerans UF, från Skellefteå, Mathias Wikström, marknadsansvarig, Lycksele, Zebastian Filiz, VD och säljare, Örnsköldsvik, Gabriel Österberg, inköpsansvarig, Vaxholm och Jonas Reiman, webbmaster, Västerås. Följ dem gärna på instagram och facebook: @nolltoleransUF.


Hockeygrabbar i kampen mot sexuella övergrepp
Johan, Mathias, Zebastian, Gabriel och Jonas går ekonomiprogrammet och är idrottskamrater i VHC och Liljaskolans idrottsgymnasium. När det var dags för dem att nu i årskurs 3 välja inriktning på arbetet inom UF (Ung Företagsamhet) var de enande överens.

 ”Vi vill arbeta för att förhindra sexuella övergrepp!” berättar grabbarna med enad röstDeras företagsidé är att sälja stilrena unika armband med text: ”Nolltolerans”. De skänker 10 procent av vinsten till organisationen ”Inte ensam aldrig glömd”.

Affärsidé
Företagets affärsidé går ut på att sälja stilrena och unika armband med texten "Nolltolerans" som ett led i att sprida visionen nolltolerans mot sexuella övergrepp.

En del av den totala vinsten från försäljningen skänker grabbarna sedan  till en organisation, Inte Ensam Aldrig Glömd, som jobbar med att föreläsa om samhällsproblemet sexuella övergrepp. Genom försäljningen vill företaget få människor att inse att alla tillsammans kan få stopp på sexuella övergrepp och trakasserier.

Galamiddag och prisutdelning i kväll
SM avslutades i torsdags med en galamiddag där segrare koras i flera olika kategorier som t.ex. bästa företagsidé, bästa säljare, bästa monter.

 

FOTNOT: Elevernas lärare i UF, Andreas Wiklund, är också idrottslärare och fystränare för hockeygymnasiets elever. På fredag morgon, kl. 8:30 den 18 maj, hade han ett fyspass med grabbarna i Nolltolerans UF i takterna av Älvsjömässan

Publicerad 2018-05-17