Hockeylirare i kampen mot sexuella övergrepp

Johan, Mathias, Zebastian, Gabriel och Jonas går ekonomiprogrammet och är idrottskamrater i VHC och Liljaskolans idrottsgymnasium. När det var dags för dem att nu i årskurs 3 välja inriktning på arbetet inom UF (Ung Företagsamhet) var de enande överens. ”Vi vill arbeta för att förhindra sexuella övergrepp!” berättar grabbarna med enad röst. De bildade företaget ”Nolltolerans UF” och samverkar med ”Inte ensam aldrig glömd” (en organisation som föreläser om nolltolerans).

Grabbarna på bilden är Johan Fahlgren, ekonomiansvarig i Nolltolerans UF, från Skellefteå, Mathias Wikström, marknadsansvarig, Lycksele, Zebastian Filiz, VD och säljare, Örnsköldsvik, Gabriel Österberg, inköpsansvarig, Vaxholm och Jonas Reiman, webbmaster, Västerås.

Följ dem gärna på instagram och facebook: @nolltoleransUF.

Deras företagsidé är att sälja stilrena unika armband med text: ”Nolltolerans”. De skänker 10 procent av vinsten till organisationen ”Inte ensam aldrig glömd”.

Företagets slogan lyder: Ingen kan göra allt, alla kan göra något, och tillsammans gör vi skillnaden.
Deras e-post: nolltolerans@gmail.com

Bild och text Roland Samuelsson