Liljaskolans ridsportsutbildning håller hög kvalité

Under vecka 47 gästade den välmeriterade A-tränaren Lennart Lindelöw eleverna på NIU Ridsport.

Lennart Lindelöw har lång erfarenhet och flera meriter. Som ryttare har han själv vunnit SM, ingått i det svenska landslaget och ridit ett 20 tal World Cup tävlingar. Han är även en av Sveriges få A-banbyggare.

Under vecka 47 deltog samtliga elever på NIU Ridsport i ett träningsläger tillsammans med Lennart och Liljaskolans egna välmeriterade tränare Kerstin Martinsson. Med en av få svenska A-banbyggare och A-tränare får Liljaskolans elever en fantastisk möjlighet att ålägga sig unika kunskaper. Lennart är uppvuxen i regionen och tycker därför det är extra kul att vara på hemmaplan. Han berättar att Liljaskolans ridsportsutbildning är unik i norra Svergie, de andra är koncentrerade runt några enstaka orter i södra Sverige. På frågan hur Liljaskolans ridsportsutbildning står sig mot de övriga svarar Lennart att den håller mycket högkvalitet. Lennart säger att det är mycket tack vare huvudtränaren Kerstin Martinssons kunskaper och engagemang.

NIU Ridsport studerar eleverna i kombination med ett högskoleförberedande program. Nytt inför hösten 2019 är att eleverna kan välja NA Naturvetenskapsprogrammet förutom BF Barn- och fritid (inriktning fritid och hälsa), EK Ekonomiprogrammet, SA Samhällsvetenskap.

Ansökan till NIU Ridsport är öppen till och med 31 januari. Klicka här för att läsa mer om programval och ansökan till NIU: http://www.liljaskolan.se/idrottsgymnasiet/niu-ridsport

Publicerad 2018-11-23