Lyckat skogsevent för högstadietjejer 21 mars

Skogseventet i form av Tjejkväll onsdag 21 mars på Liljaskolan med information och aktiviteter om möjligheter inom skogsbranschen blev uppskattad! Totalt 14 högstadieelever från Nordmaling, Tvärålund/Vindeln, Bjurholm, Vännäs och Lycksele deltog. Klicka vidare och läs mer om träffen och se fler bilder.

Lyckat program på tjejkvällen

Kvällseventet började med att sex "något äldre" och yrkesverksamma tjejer berättade om skolan och skogen: Matilda Lingegård från Mera skog i Västerbotten och Anna Bylund jägmästare och produktionschef SCA Skog AB, tillika ordförande för programrådet NB Skog Liljaskolan, Sofie Dahlén Sjöbergh, SLU och Elin Lindström Jonsson, Skogsstyrelsen berättade om olika utbildningar och yrken inom skogsbranschen.

Maria Öhgren, gymnasiechef Liljaskolan och Eva Willebrand, lärare i biologi, berättade om Liljaskolans utbildning NB Skog.

Middag och fem stationer om skogen
Därefter bjöds alla på tacobuffé vilket gav ork för kvällens fortsatta aktiviteter.
Eleverna gick runt i grupper på fem stationer (maskinkörning ute, simulator 1, simulator 2, informationsbord och tipsrunda) vilket blev en bra mix av teori och praktik.

Vid infoborden fanns bl.a. VR-glasögon – uppskattat. Störst samling fanns förstås runt simulatorerna och skogsmaskinen.

Kvällen avslutades med att alla elever fick en uppskattad, proppfull goodiebag. Branschen  givmilda med gåvor, det fanns till och med ryggsäckar i dem. Några av de 14 eleverna kommer kanske att använda den under studier på Liljaskolans NB Skog.

PRASO-anmälan öppen
Alla elever i årskurs 9 kan redan nu anmäla sig på skolans hemsida för en hel eller halvdags PRASO på Liljaskolans utbildning till skogsmaskinförare. (Omvalsperioden pågår den 13 april tills den 3 maj.)

Publicerad 2018-03-23