Slutspelsstart med jubel för VHC J 18 och Liljaskolan

Vännäs HC J18 med spelarna från Liljaskolans hockeygym inledde under torsdagen sextondelsfinalerna i SM-slutspelet mot Timrå IK på hemmaplan. En match VHC vann med 3-2. Till helgen avgörs mötet med två matcher i Timrå. (Foto: Tommy Sjölund)

Spännande hockeyunderhållning

Timrå inledde matchen piggast men efter att Gabriel Österberg gjort 1-0 för hemmalaget så släppte Timråpressen. Dock kommer Timrå tillbaka efter mål i boxplay men VHC kan åter ta ledningen innan perioden är över.

I den andra perioden är det VHC som inleder bäst och kan utöka ledningen till 3-1. Trots att Timrå kan reducera kort efter fortsätter hemmalaget att spela smart och släpper inte in Timrå mer i matchen.

Den sista perioden är det två lag som bjuder en spännande hockeyunderhållning. VHC krigar och sliter och håller Timrå från att göra mål. När det återstår dryga två minuter av matchen tar Timrå ut målvakten i jakten på kvittering, men utan framgång. VHC har nu två matchbollar inför helgen matcher i Timrå.

Grymt jobb av grabbarna
– Underbar seger, kan inte bli bättre. Grymt jobb av grabbarna, vi hade en plan inför matchen att jobba ner Timrå och göra det jobbig för dem, det lyckas vi verkligen med i dag, säger tränare Patrick Ljunggren och fortsätter:

– Till helgens matcher vill jag se att vi fortsätter vara ödmjuka, jobbar lika hårt och tar bort tiden för Timrå. De är ett bra lag och när vi gav dem tid straffar de oss.

Matchfakta
 Resultat: 3-2 (2-1, 1-1, 0-0) 1-0 i matcher
 Skott: 25-27
 Målen: Gabriel Österberg, Axel Svanlund, Johan Fahlgren
 Publik: 130

 

Publicerad 2017-03-10