Transportelever topp fem i Sveriges Åkeriföretags kunskapstest.

Liljaskolans transportelever årskurs tre blev topp fem i Sveriges Åkeriföretags kunskapstest i år igen.

Organisationen Sveriges Åkeriföretag  Norr genomför varje år ett kunskapstest bland regionens gymnasieskolor för elever på Fordon- och transportprogrammet, inriktning Transport. Även detta år kom Liljaskolans avgångselever i topp fem.

Läraren Henrik Strömberg hyllar sina elever. Tack vare att eleverna är engagerade och duktiga på så väl det teoretiska som det praktiska blir detta resultat möjligt.

- Det många inte vet är att branschen ställer högre krav på våra elever än vad skolväsendet gör. Det gör branschen för att säkerhetsställa deras anställningsbarhet. Jag och mina kollegor blir så imponerade av att gång på gång visar eleverna att de lever upp till kraven. Resultatet från detta kunskapstest är kvittot på det , säger Henrik.

Alla årets avgångselever från transportinriktningen går rakt ut i arbetslivet och har anställning direkt efter studenten.

Publicerad 2019-06-14