Ung företagsamhet i rampljuset

Det blir allt populärare att starta UF företag i Västerbotten enligt Frida Stighäll, regionchef för Ung Företagsamhet i Västerbotten. Hon säger också "- Liljaskolan har ett starkt stöd av skolledning och fantastisk engagerade lärare vilket ger bästa möjliga förutsättningar för UF företagande, så det ska bli spännande att följa elevernas utveckling. "

Att starta, driva och avveckla ett UF-företag är en givande utbildning som ger eleverna förutsättningar att starta eget eller att arbeta med företagsutveckling efter gymnasiet. Frida berättar om att det just nu finns ett extra stort intresse för samhällsbyggande företag vilket är positivt.

Samhällsbyggande företag har redan visat sig fungera väl på Liljaskolan - senast genom företaget "Nolltolerans" som fick ta emot Roland Carlsson-stipendiet. Denna positiva trend bygger vi vidare på och det finns redan flera UF företag som går i samma anda på skolan.

Under Vännäsgalan den 22 februari kommer 12 av Liljaskolans UF-företag få chansen att visa upp sig och sina produkter lite extra. På bilden syns hur våra samhällsprogramselever med medieinriktning hjälper företagen att spela in reklamfilmer inför galan. Galan hålls för att främja företagsamheten i Vännäs kommun och där är UF företagen på Liljaskolan en självklar del. Därför bjuds företagen in att visa upp  sig och sina produkter till galans besökare. Företagen kommer i slutet av kursen att avvecklas enligt reglerna för Ung Företagsamhet.

Publicerad 2019-02-08