Varmt välkommen till branschen Hotell- och turism!

Länsturistchef Annika Sandström hälsar eleverna vid Liljaskolans åk 1 varmt välkomna till besöksnäringen, den bransch som växer mest i Sverige och hela världen. ”Gör er anställningsbara genom att lära er från grunden och prova på flera olika arbetsuppgifter inom Hotell och turism”, uppmanade hon eleverna.

Yrkesdag för HT Liljaskolan

Under måndagen hade eleverna en yrkesdag där de besökte flera ställen i Umeå som ingår i besöksnäringen, de fick lyssna på föredrag och ställa frågor. Annika Sandström berättade om sina egna erfarenheter av hotellbranschen och hotellchef Sara Johansson guidade runt i Umeås nyaste hotell. Sara berättade också vad hon anser krävs för att få anställning inom ett hotell.

- Det är bra att vi får så bred information från personer som jobbar inom olika delar av branschen, själv vill jag gärna prova på att jobba utomlands, berättar Linnea, en av eleverna i HT årskurs 1.

Under dagen besökte eleverna Umeås nya badhus Navet, Hamnmagasinet, kulturhuset Väven med konferens Hotell och restauranger, samt Hotel Elite Mimer.

Eleverna lyssnar och ställer frågor

Publicerad 2016-09-05