Jesper Westman ny rektor vid Liljaskolan

Vi hälsar Jesper Westman välkommen som ny rektor vid Liljaskolan. Hans ansvarsområde är i första hand bygg- och anläggningsprogrammet, FT inriktning transport, samt NB inriktningen skogsmaskinförare.

Jesper är bosatt med familj i Vännäsby. Han kommer närmast från ThorenGruppen där han under sju år arbetat först som lärare, därefter som rektor. Han har erfarenhet av transportområdet som gruppbefäl vid ingenjörsbataljonen i Boden.  Jesper har också jobbat som fordonslärare med fokus på lärlingskonceptet.

- Vad hoppas du åstadkomma som skolledare?
Jag kommer in till Liljaskolan med samma målsättning som jag alltid haft, både som lärare och rektor på min tidigare skola: Att göra Liljaskolan till den bästa skola på de program som vi erbjuder. Jag tror att alla som jobbar på skolan måste våga och vilja utmana varandra för att hela tiden ta nästa steg, att göra saker lite bättre varje dag. Annars finns risken att vi stagnerar och blir omsprungna av andra aktörer.

- Hur ser du på din roll som chef?
Jag tror på att jobba nära både elever och personal och att hela tiden jobba med att medvetandegöra den dagliga verksamheten genom att alltid utgå ifrån frågeställningarna vad, hur och varför. Ex. varför lägger du som lärare upp en lektion på detta sätt och hur kan vi göra det ännu bättre till nästa gång? Varför gick det så bra idag på lektionen, vad tar vi med oss av det? Sedan är det otroligt viktigt att vi alltid ser till elevens bästa i allt vi gör. Dom är vår framtid och vårt språkrör ut i samhället.

- Vad är dina intryck av Liljaskolan så långt?
Jag har fått en mycket bra mottagande och får uppfattningen att Liljaskolan är en välkomnande skola med massor av potential.

Vi önskar Jesper lycka till i hans uppdrag vid Liljaskolan.