Hitta rätt

Liljaskolan har en intressant och lång historia. Detta vittnar skolan olika områden och byggnader om. Vi finns på flera platser för att kunna erbjuda våra elever de lokaler med bästa förutsättningarna för undervisningen.

Besöksadress huvudentré:
Västra Järnvägsgatan 9
911 34 Vännäs

Storskolan

Storskolan är det område där alla elever träffas. Det är hit dom allra flesta kommer första gången de besöker Liljaskolan. Området innehåller huvudentré, reception, konferensrum, fik, matsal, gympasal och många andra centrala platser.

Området är uppdelat i flera huskroppar. Hus A, B och C är en huskropp. Hus E och F en annan. Matsalen och Liljahallen (gympasal) har varsin respektive lokal.

På storskolans område hålls alla gymnasiegemensamaämnen för våra gymnasielever. Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap har sina hemklassrum här. Här håller även Barn och Fritid, Hotell och Turism, Vård och Omsorg sina yrkeslektioner.

Gästparkering finns mellan matsalen och hus C, samt mellan Liljahallen och hus A.

Körområdet

Körområdet ligger ca 900 meter norr ut längs med Västra Järnvägsgatan från storskolan. Här finns väl tilltagna ytor för framförallt skolans körande utbildningar. Gymnasie- och vuxenutbildningar. Fordon och Transport, Bygg och anläggning och Yrkesförareutbildningarna.

Ytan har ett imponerande mått av ca 130 000 m2 (13 hektar) totalt. Det finns stora asfalterade ytor för att främst öva godstransportering. Det finns stora ytor avsatta för mark och vägberedning med tillhörande inhägnat vägnät. Till detta tillhör givetvis väl utrustade maskinhallar, garage, omklädningsrum och lektionssalar.

Körområdet - skogsmaskin

Strax utanför Vännäs ligger ett skogsskifte tilldelat Liljaskolans skogsmaskinsförarutbildning. Här övar eleverna bland annat på motorsåghantering och maskinförning med mindre skogsmaskiner. Avstånd ca 4 km till storskolan.

Ishallen

Ishallen är belägen i Vännäs nära Vännäs idrottsområde. Här håller elever antagna till LIU Ishockey sina träningar. Det är också hemmaplan för Vännäs HC som är den klubb som många av Liljaskolans ishockeyelever väljer att spela i under sin gymnasietid. Avstånd ca 2 km till storskolan.

Ridanläggningen

Strax utanför Vännäs ligger Vännäs Ryttarförening med tillhörande ridbana och ridhall. Här håller elever antagna till NIU Ridsport sina träningar. Avstånd ca 5 km till storskolan.

Skid- och snowboardbacken

I Agnäsbacken håller elever antagna till NIU Freeski/Snowboard sina träningar. Här finns dom bästa förutsättningarna för freeski- och snowboardåkning. Backen ligger strax utanför Bjurholm ca 45 km från storskolan.

Länk till Google maps