fbpx

Allt du behöver inför #gymnasievalet2020

16 december, 2019
Två gymnasieelever tittar i sina mobiler

Praktisk eller teoretisk linje? Yrkesprogram eller högskoleförberedande program? Det är lätt att bli stressad över gymnasievalet och orolig för att välja fel. Men tänk så här: Vad tycker jag är kul och intressant?

Ansökan:

  • Ordinarie valperiod är 10 januari – 10 februari 2020.
  • Omvalsperiod 8 april – 4 maj 2020.
  • Preliminär antagning visas från 8 april och den slutliga antagningen är klar i slutet av juni.
  • Du har hela juli på dig att svara på antagningsbeskedet, alla måste svara.
  • Reservantagningen påbörjas i augusti.

Läs mer och lämna ansökan på: http://www.gymnasieintagningen.nu/

Liljaskolan

Liljaskolan är en stor skola till ytan men med många personliga kontakter som skapar en familjär stämning. Skolan består av flera områden med olika inriktningar. Bland annat teorisalar för gymnasiegemensamma ämnen och yrkesämnen för dig som läser Barn och fritid, Ekonomi, Hotell och turism, Introduktion, Samhällsvetenskap, Naturvetenskap och Vård och omsorg. Vi har tre olika körområden och verkstäder för dig som är intresserad av Bygg och anläggning, Fordon och transport, skogsmaskinsförare. Elever som läser specialidrott har tillgång till ishall, skid- och snowboardbacke och ridanläggningar.

På Liljaskolan blandas ca 600 elever från hela Sverige och Norden. Vi erbjuder ett mycket brett utbud av gymnasieprogram, inriktningar och specialidrotter. Hos oss kan du alltså träffa klasskamrater som delar dina intressen, mål och framtidsdrömmar.

Se alla våra gymnasieprogram: https://liljaskolan.se/gymnasieutbildningar/gymnasieprogram/

Se alla våra specialidrotter: https://liljaskolan.se/gymnasieutbildningar/specialidrott/

fördelar med liljaskolan

Myter om gymnasievalet

Den här länken kan vara bra för dig som elev och vårdnadshavare att läsa igenom. Skolverket lyfter och tar död på 9 av de vanligaste myterna om gymnasievalet.

https://bit.ly/38LGD6f

Informationskväll på Liljaskolan 22/1
Elever och vårdnadshavare är välkomna att träffa oss den 22/1. Denna kväll anordnar vi en informationsträff där ni får träffa rektorer och lärare på skolan samt tillfälle att se våra lokaler. Vi bjuder på lätt fika, berättar om våra program och svarar på alla era frågor.

PRASO

Besök gärna Liljaskolan och det program du är intresserad av genom att anmäla dig på ett PRASO-besök! Då får du följa med en lärare ut på programmet och verkligen se efter om programmet är rätt för dig.

Följ den här länken så kommer du till anmälan: https://forms.gle/QV5ZujgdGv5P3pxq7

Kontakta oss

Funderar du över något? Vi hjälper dig gärna över telefon, mail eller sociala medier.

Telefon: 0935 145 00

Mail: liljaskolan@vannas.se

Instagram, Snapchat och Facebook: @liljaskolan