fbpx

För dig som börjar på Liljaskolan augusti 2023

26 juni, 2023

Här följer viktig information för dig som startar årskurs 1 på Liljaskolan den 21 augusti. Ta dig gärna god tid att gå igenom dem.  

Upprop

Årskurs 1 startar den 21 augusti kl 08.30 med samling i skolans matsal. Efter upprop kommer du att träffa din mentor och dina nya klasskamrater resten av den dagen som slutar senast kl 15.00. 

Dagen efter går du enligt ordinarie schema som du får information om på
uppropsdagen. Klasschemat hittar du även på följande länk (publiceras närmare skolstart): 

Skolstarttjänst 

Alla nya elever och vårdnadshavare måste genomföra e-tjänsten för skolstart. E-tjänsten innehåller signering av datoröverenskommelse (för att få din elevdator), biblioteksregler (för att få ditt bibliotekskort) samt godkännande av skolans trivselregler och drogpolicy. Detta måste vara genomfört senast den 18 augusti. 

Skolkort för bussar och tåg
Du som behöver skolkort för resor från hemmet till och från skolan kan tillsammans med vårdnadshavare ansöka om det via vår e-tjänst för skolkort. Du som är berättigad får kortet vid skolstart av din mentor under första skoldagen. Underskriften behöver vara gjord senast 18 augusti

Studiemiljön 

Liljaskolan erbjuder en god studiemiljö vilket är viktigt för lyckade studieresultat. Läromedel är kostnadsfritt för gymnasieelever. Som elev hos oss får du tillgång till dator för ditt skolarbete. De elever som har undervisning i verkstäder eller i fordon/maskiner får skyddsskor och arbetskläder. Bra att känna till är att skolan lånar ut/tillhandahåller läromedel men att eleverna själva står för förbrukningsmaterial så som kollegieblock, pennor mm. 

Studiebidrag
Studiebidrag till gymnasieelever betalas ut av CSN utan att du behöver ansöka om det. Det krävs att man studerar på heltid för att få sina studiemedel utbetalda – det vill säga att man har bra närvaro. 

Specialkost 
För dig som behöver specialkost finns en e-tjänst där du kan intyga vilka kostbehov du har. E-tjänsten måste vara ifylld och inskickad senast 18 augusti.

Skolrestaurangen har ett flervalssystem som innebär att eleverna varje dag har fem olika rätter att välja mellan. En huvudrätt, en alternativrätt, en vegetarisk rätt, dagens soppa och en salladsbuffé som med alla komponenter kan bli en hel rätt. 

Kontaktuppgifter till vårdnadshavare
Vårdnadshavare behöver fylla i kontaktuppgifter, i första hand mobiltelefonnummer, för att kunna ta emot meddelanden från skolan. Detta måste vara genomfört senast 18 augusti. 

Frånvaroregistrering
För att anmäla frånvaro behöver vårdnadshavare logga in och anmäla detta för elev under 18 år. Frånvaroregistreringar måste göras varje dag och länkarna hittar du på vår hemsida under ”För elever”.  

Boende
För dig som behöver ordna ett boende i Vännäs finns det mer information på vår hemsida.

Vissa elever kan få inackorderingstillägg. Ansökan om inackorderingstillägg görs hos elevens hemkommun. 

Elevhälsa
I elevhälsoteamet (EHT) ingår rektor, skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog, skolläkare och specialpedagoger. Teamet samverkar med lärarlag och mentorer för att elever ska få en hållbar studietid. Hela elevhälsoteamet står till förfogande för eleverna. 

Inbjudan till vårdnadshavarmöte
Vi återkommer med datum för vårdnadshavarmöte. Vi kommer berätta om hur vi arbetar på Liljaskolan och dela med oss av praktisk information. Ni får träffa elevens mentor för att få möjlighet att prata mer ingående om programmet eleven valt. Vi träffas i matsalen. För de som inte bor i närheten är det möjligt att delta via länk, ta då kontakt med elevens mentor.