fbpx

Träffa Hotell- och turismprogrammet

5 april, 2022

Måndag den 11/4 efter skoltid på Elit Hotel Mimer i Umeå

Måndag den 11/4 har du som elev i åk 9 och förälder chansen att höra, direkt från branschen, varför Hotell- och turismprogrammet är ett bra val i årets gymnasieval. Många, framför allt föräldrar, har en förlegad bild om vad det innebär att utbilda sig på ett hotell- och turismprogram.

Därför anordnar Liljaskolan i samarbete med Visit Umeå och Elite Hotel Mimer ett extra insatt informationstillfälle inför omvalsperioden i årets gymnasieval. Ett tillfälle för branschen att berätta för åk 9or och föräldrar vad det egentligen innebär att utbilda sig mot turism- och hotellbransch. För att verkligen övertyga intresserade om att detta är ett tillfälle man inte vill missa – så lottar Elit Hotel Mimer ut en gratis hotellnatt på deras hotell bland besökarna. Varmt välkomna måndag den 11/4 kl 15.30 på Elit Hotel Mimer.

Alla deltagare vid träffen är med i utlottningen av en gratis hotellnatt på ELITE HOTEL MIMER

Anmälan

Elever i åk 9 och föräldrar är välkomna. Ingen föranmälan behövs. Vi ses i receptionen kl 15.30.

Om Hotell- och turismprogrammet på Liljaskolan

Hotell- och turismprogrammet på Liljaskolan har en internationell profil. Eleverna har möjlighet att göra praktik på olika hotell, turism- och eventanläggningar i närområdet, i Sverige och utomlands. Du lär dig om ett hotells olika avdelningar och verksamheten på konferenser. Du tränar service, bemötande och hur man organiserar, planerar och genomför möten och evenemang, vilket ger möjlighet till jobb t.ex. i reception, inom bokning, konferens eller våningsservice. Du lär dig om turistinformation, organisation och planering av resor, aktiviteter och upplevelser, resmål och resvägar samt får träna dig i service, bemötande, vilket ger möjlighet till jobb inom t.ex. aktiviteter och upplevelser, turistinformation, guidning eller bokning och försäljning. Vi arbetar med skarpa projekt där vi är med på riktigt. Exempelvis Idoluttagningen i Umeå, Alpina VM i Åre, Rally SM i Vännäs, samt andra olika projekt lokalt. Vi erbjuder också två intressanta studieresor, den ena vinterresan ”Lapland Tour” där besöker vi bland annat IceHotel, Treehotel samt Jokkmokk marknad. Den andra resan går till Stockholm där vi bland annat besöker Arlanda Flygplats, Friends Arena, Arlanda Express för att nämna några av besöken. Ett kul program att gå för dig som vill arbeta med människor och ge service.

För dig som ska söka inför läsåret 2022/23

Det kan vara bra att veta att Hotell- och turismprogrammet har nyligen gjorts om. Tidigare inriktningar tas bort för att ge plats åt yrkeskurser och grundläggande behörighet. Programgemensamma ämnen utökas med kursen hållbar turism och ämnena inom programfördjupningen utökas.