Gyvux

Kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå vänder sig till vuxna som vill komplettera sin gymnasieutbildning, läsa till en behörighet eller kanske byta yrkesbana.

Information

Du kan söka från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. I vissa fall kan man vara yngre än 20 år t.ex. om du slutfört gymnasiet och fått ett studiebevis.

För att vara behörig ska du sakna sådana kunskaper utbildningen syftar till att ge. Dessutom ska du ha förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen och i övrigt uppfylla föreskrivna villkor.

Utbildningen bedrivs på distans via Hermods. Den sker genom självstudier via en utbildningsplattform där du tar del av kursens moment och har kontakt med din lärare.

Din ansökan måste alltid godkännas av hemkommunen

Ansökan och studieplan
Kontakta först studie- och yrkesvägledaren vid Liljaskolan: Studievägledarna.

Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också att göra din individuella studieplan. I den planen ska det framgå vilka kurser du ska studera och vilka mål du har med studierna.

Ansökan görs till
Liljaskolan Vuxenutbildning
Västra Järnvägsgatan 9
911 34 Vännäs