fbpx

Vi är en branschrekommenderad skola – igen!

15 december, 2020
hjullastare som lastar snö

Liljaskolan har återigen blivit certifierade av BYN som branschrekommenderad skola. Det betyder att Liljaskolans Bygg- och anläggningsprogram uppfyller alla kriterier för byggbranschens förväntningar och krav på en utbildning med bra kvalitet. 

Liljaskolan och Bygg- och anläggningsprogrammet arbetar kontinuerligt med programråd, samverkar med branschen, upprätthåller goda lokaler, upprätthåller en bra maskinpark, säkerhetsställer god arbetsmiljö och har en bra lärartäthet – vilket leder till att Liljaskolan uppfyller kriterierna för en branschrekommenderad skola.

BYN (Byggbranschens byggnadsnämnd) är bygg- och anläggningsbranschens nämnd som arbetar bland annat med att säkerhetsställa att det finns välutbildade och kompetenta yrkesarbetare. Syftet med BYNs utmärkelse av branschrekommenderad skola är att tydligöra branschens prioriterade förväntningar på skolor som utbildar för BYNs yrkes och bidra till utvecklingen av utbildningen så alla elever kan få utbildning med bra kvalitet.

Du som elev i årskurs nio kan söka till Bygg- och anläggninsprogrammet i gymnasievalet. Läs och se mer om programmet här: https://liljaskolan.se/utbildningar/bygg-och-anlaggning/