fbpx

Har Hotell- och turismprogrammet på Liljaskolan lagt ner? 🤔

20 augusti, 2021
elever och lärare under skid-VM i Åre

Det korta svaret är nej!

Beyonce No GIF

Liljaskolan behöver dementera en del osanningar som har florerat om att Hotell- och turismprogrammet skulle vara borta från skolan. Detta är inte sant, tvärtom! Programmet utvecklar sitt programutbud och inriktningarna är borttagna, vilket ger möjlighet till specialiseringar. Brinner du för att träffa nya människor, gillar att resa (hållbart) samt tycker att service och bemötande är superkul bör du söka till Hotell- och turismprogrammet i kommande gymnasieval. Service och bemötande går som en röd tråd genom hela utbildningen.

I gymnasievalet januari 2022 går det jättebra att söka till Hotell- och turismprogrammet på Liljaskolan. Liljaskolan har förståelse att pågående pandemi och den effekt det haft på besöksnäringen skapat en del oro kring utbildningar i samma bransch.  Faktum är att företagen som Liljaskolan samarbetar med, berättar att det är viktigt att fler söker till hotell- och turismprogrammen på gymnasiet. Branschen har redan nu ett stort rekryteringsbehov och behöver anställa massor av kompetent personal för att möta den kommande personalbristen när pandemin är över.

– Ja, det kommer finnas ett jättestort behov av kompetent personal i framtiden, säger Sara Johansson hotelldirektör på Elite Hotel Mimer i Umeå

Sara är också styrelsemedlem i Visita, besöks- och upplevelsenäringens intresseorganisation, hon har således stor insikt i branschen regionalt och nationellt. Prognoserna säger att branschen förväntas vara tillbaka på banan i fullo någon gång under 2024 och då ska vi vara mer förberedda än någonsin – till det behöver vi kompetent och arbetsvillig personal som vill bygga detta med oss tillägger hon.

Så du som vill ha jobb direkt efter utbildningen – sök Hotell- och turismprogrammet, Liljaskolan.
Läs mer om programmet: https://liljaskolan.se/utbildningar/hotell-och-turism/