fbpx

Tips till dig som ska börja gymnasiet

11 augusti, 2021
två elever i Liljaskolan

Ska du snart börja gymnasiet? Då är det naturligt att känna sig taggad och nervös samtidigt. Den första tiden är både spännande och rolig men kanske också lite läskig. Här följer några tips från Liljaskolan för att göra det lite lättare för dig som ska börja gymnasiet. Kom ihåg att du alltid kan kontakta oss med frågor!

 

Tips inför skolstart:

 

Första dagen
På den här länken hittar du information om tider för upprop och annat som är bra att veta. Var noga med att läsa igenom och genomföra de nödvändiga förberedelserna (allt finns i länken) innan det är dags för skolstart. Då vet du att allt är klappat och klart och du kan lägga all fokus på att lära känna din nya klass och skolan. Är det något som ändå känns oklart eller du bara vill fråga om så är du välkommen att ringa oss på 0935 145 00.

Första veckan
Första veckan kommer du få mycket information. Du får träffa din nya klass, nya lärare, du får ditt schema, information om kursupplägg och mycket annat. Om det känns som att det blir mycket på samma gång, så kom ihåg att du alltid kan fråga om det är något du skulle glömma. Under första veckan fokuserar vi på att alla ska lära känna varandra och bli bekväma på skolan.

Nya kompisar
Liljaskolan är en liten skola och det kommer inte dröja länge innan du är en del av gemenskapen. Du kommer att lära känna både ettor, tvåor och treor samt dina nya lärare så klart.

Mer ansvar
Att plugga på ett gymnasium innebär att du behöver ta större ansvar för dina studier. Tänk på att betygen inte fungerar som i grundskolan och det kan vara bra att anstränga sig redan från början. Betyget du får i Engelska 5 kommer stå i ditt slutbetyg på studenten.

Allt kommer bli bra
Kom ihåg att du inte är ensam, alla dina klasskamrater gör också sin första dag på gymnasiet! På Liljaskolan arbetar lärare, rektorer, elevhälsan och övrig personal för att du ska få en så bra utbildning som möjligt. Tveka inte att prata med någon om det är något som inte känns bra så hjälper vi dig.

 

Vill du veta mer om Liljaskolan? Läs mer om oss här.

Behöver du ta kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter!